En utmaning för många fysioterapeuter är att hitta sätt att motivera sina patienter att fortsätta med rehabiliteringsträningen även när smärtan har börjat avta, något som är viktigt för att undvika återkommande problem. En svensk innovation, EasyAngle har visat sig kunna vara till stor hjälp med det både för behandlare och patient.
– Jag använder EasyAngle både vid ledmobilisering och vid muskulär behandling. Ofta mäter jag både före och ­efter en behandling. Det är kul att se att det händer något och det gör även att patienten blir mer motiverad, berättar Åsa Bocké, leg. fysioterapeut, OMT steg 3, vid Stockholms ­RehabKlinik City/Södermalm.
EasyAngle ger noggranna mätningar av ledrörligheten och ersätter de tre mätinstrumenten traditionell goniometer, ink­linometer och myrinmätare.
– Med EasyAngle klarar du dig med ett instrument, som dessutom är lättare att hantera. Det räcker med ett enkelt enhandsgrepp och mätningarna går mycket snabbare. Enkelheten gör att jag mäter oftare, vilket gynnar patienten. Tidigare var det mer krångel och besvär att mäta. Det här är ett digitalt instrument – ”schwop, schwop”, så är det klart, beskriver Åsa Bocké effektiviteten och smidigheten i mätningarna.
EasyAngle underlättar även journalföringen genom att det enkelt går att spara värden. Åsa Bocké upplever dessutom att den digitala funktionen underlättar kommunikationen med patienten och gör patienten mer delaktig i sin behandling.
– Det är ett mycket pedagogiskt verktyg. Förutom att visa på resultat av en behandling direkt i displayen, går det att förklara för patienten att det inte är konstigt att hon eller han till exempel har ont i höger sida, när graden av rörlighet skiljer sig så jämfört med vänster. Kvaliteten och tydligheten i mätningen ökar dessutom trovärdig­heten och är ytterligare något som är av betydelse för patientens motivation, säger Åsa Bocké.
Medema har genom EasyAngle introducerat en ny, modern och innovativ vinkelmätare, en svenskutvecklad produkt, som:

- Används för mätning av alla kroppens leder

- Mäter snabbt, enkelt och exakt

- Ersätter den traditionella goniometern, inklinometern och myrinmätaren

- Har en lättläst display och sparar de fem senaste resultaten

- Kan användas med en hand och därmed lämnar andra handen fri att stötta patienten

 

Gå tillbaka

 

Översikt

FYSIOTERAPI OCH REHAB

Sjukhus- och vårdprodukter