– Ingen annan bänk jag har sett eller arbetat med har haft så många funktioner, som är så lättåtkomliga och har sådan precision som den här bänken, säger Thorbjörn Granqvist, leg. fysioterapeut vid Kliniken Noventus i Helsingborg.

Thorbjörn Granqvist har varit i branschen under 30 år, har arbetat med Manutheras nya modell 242 sedan ett år tillbaka och med föregångaren under många år dessförinnan.

– Det har hänt massor i utvecklingen. Det har tillkommit fler motorer, ett mer stabilt underrede och fler lättåtkomliga funktioner. Manuthera 242 är väldigt precis i alla leder och motorerna är tysta och jobbar smidigt.

Thorbjörn Granqvist uppskattar framförallt Manuthera 242:s unika multitraktionsegenskaper och mängder av andra funk­tioner, som tar fysioterapeutens arbete till en helt ny nivå. Behandlingar kan utföras 3-dimensionellt med hjälp av bänkens funktioner; traktion, flexion, lateral flexion och rotation, samt även med hjälp av gravitationen.

– Det avlastar fysiskt att kunna jobba i tre dimensioner. Bänken blir en behandlingsmetod i sig. Den ger möjlighet till mängder av positioner, grepp och tekniker jag inte skulle kunna genomföra utan den. Alla bänkar understödjer kroppen, men jag har inte hittat någon annan där jag kan göra inställningar med samma variation. Numera är bänken som en del av mig och jag hittar alla funktioner utan att ens titta, säger Thorbjörn Granqvist.

 

 

 

 

Gå tillbaka

 

Översikt

FYSIOTERAPI OCH REHAB

Sjukhus- och vårdprodukter