Under många år var Erik Nilsson ansvarig sjukgymnast åt Leksands IF och arbetade med laget på heltid. Således har han en bred idrottsmedicinsk bakgrund. Efter många år i lagets tjänst och åtskilliga mil i spelarbussen sadlade Erik om i karriären och 2012 slog han upp portarna till Leksands Fysioterapi.

På sin klinik har Erik tillgång till både diagnostiskt ultraljud och stötvågsutrustning. Erik berättar att han har en stark drivkraft att alltid sträva efter att bli bättre som kliniker. Utöver att utveckla sina manuella behandlingstekniker ville han även kunna erbjuda sina patienter ett extra verktyg inom diagnostisering och behandling. Utifrån detta valde Erik att satsa på diagnostiskt ultraljud och stötvågsbehandling.

Erik berättar engagerat att han tycker det känns fantastiskt att ha tillgång till dessa medicintekniska verktyg på sin klinik då det bidrar till att både kunna diagnostisera och behandla patienterna på ett bättre sätt.

Erik medger dock att han i grund och botten inte är någon uttalad teknikfantast men att han har svårt att inte gilla sitt ultraljud när han enkelt kan se t.ex. olika senbesvär och läsa av dess inflammationsstatus. Från Eriks sida var det också ett tidigt uttalat krav att veta att han kunde få gedigen utbildning på systemen och att han även i efterhand alltid kan kontakta oss eller GE om han har några frågor.

http://www.leksandsfysioterapi.se/

 

Gå tillbaka

 

Översikt

FYSIOTERAPI OCH REHAB

Sjukhus- och vårdprodukter